Til de dagene hvor man bare må ha noe, raskt, proteinrikt og godt. Dette er en rett søskenbarnet mitt sverger til, men han har sin egen vri hvor han blander creme fraiche, tunfisk, mais og ris.
Krydderet jeg bruker er en erstatning for furikake, en japansk krydderblanding som jeg ikke har fått tak i. (Jeg bruker Wasabi Sesame fra Santa Maria) Bruk hvilken ris du ønsker, vi har alltid mengder med jasminris i hus så det er det som er brukt i denne oppskriften. Bruker du annen ris, følg fremgangsmåten til valgt ris.
150 g ris (jeg brukte jasminris)
300g vann
klype salt
150g tunfisk i olje
2 ss kewpie majones
1/2 ts soyasaus
1-2 ts sesamolje
ca 1 ss wasabi sesam krydder/furikake
1-2 vårløk
Start med å kok opp risen, la den avkjøle seg litt. Renn av oljen av tunfisken, bland først tunfisk med soyasaus og sesamolje, før majonesen tilsettes, bland lett.
Legg ris nederst i bollen, ha så over tunfisk, dryss over krydder og ha over kuttet vårløk.