GALETTE MED KARAMELLISERT LØK

September, litt daff grønnfarge på trærne, noen gule grener på bjørka. For min del, den fineste delen av året. En tid for å trekke seg litt tilbake, tenne lys, finne nye TV serier, bake og spise god mat. Tid sammen. Suppesøndager og strikkasokker. Denne galetten med karamellisert løk og chevre, er en deilig blanding av søtt, smuldrende og kremet. Kan spises hver søndag til lunsj for min del.

125g mel

1/2 dl olivenolje

3-4ss vann

klype salt

2 løk

125g ricotta

1 ss olivenolje

100g chevre

1 egg

liten neve valnøtter

1 ts tørket timian

Bland mel, salt og olivenolje i en foodprosessor. (Kan også blandes for hånd, det tar bare litt tid å få det sammen til en god deig) Tilsett 2 ss vann, ha i mer til det kommer sammen til en smidig og god deig. Pakk i plast og legg i kjøleskapet.

Skjær løk i tynne skiver og stek i litt olje og smør i ca 25 min på medium varme, til nydelig karamellisert. To løk høres mye ut, men de vil minske betraktelig under steking. Sett tilside mens deigen kjevles ut til ca 30cm diameter. Sett ovnen på 180grader. Bruk en gaffel og pisk opp ricottaosten med 1 ss olivenolje, fordel utover deigen, men unngå 2-3cm i kanten, da den skal brettes over fyllet til slutt. Fordel så utover løken, og halvparten av chevreosten. Brett deigkanten over fyllet (se bilde). Pisk sammen egget og pensle kanten av deigen, dryss over timian og stek i 40-45min. Fordel over resten av chvreosten før servering, sammen med hakkede valnøtter og litt ekstra olivenolje.