Is forbindes kanskje med sol og sommer, men Daimiskake er mer en høstgreie for meg. God vaniljesmak, masse Daim, seig og god bunn. Bare det å lage is hjemme er noe veldig spesielt synes jeg. Blir så stolt av å servere denne, og den forsvinner raskt! Man kan bruke oppskriften til å lage annen is, kvern opp oreokjeks for oreois, hakk opp favorittsjokoladen din, rør inn syltetøy eller lag en blanding av nøtter og karamell.
4 eggehviter
200g sukker
250g mandler
150g sukker
2 dl vann
1 vaniljestang
8 eggeplommer
5 dl fløte
200g daimsjokolade
Sett ovnen på 180grader og gjør klar en springform på 24cm med bakepapir i bunn.
Visp eggehviter til det danner seg litt skum i bollen, tilsett sukkeret gradvis og pisk til en tykk og blank marengs. Mal opp mandlene og tilsett i marengsen. Bland godt, ha i forma og stek i 35 min. Avkjøl helt før neste steg.
Skrap ut frøene av vaniljestangen og ha frø og stanga i en kasserolle med vann og sukker. Kok opp til det tykner noe. Fjern vaniljestangen. Pisk eggeplommene på høy hastighet mens det varme sukkeret tilsettes i en tynn stråle langs siden av bollen, så ikke sukkerstrålen treffer vispen, da spres det bare overalt og eggeplommene kan bli til eggerøre. Pisk til eggedosis, ca 5-7 min. I en annen bolle piskes fløten til krem. Daimsjokoladen hakkes, både fløte og sjokolade vendes inn i eggedosisen. (Klipp til remser av bakepapir som dekker innsiden av kakeform, da er det lettere å frigjøre isen før servering.) Hell isblandinga over mandelbunnen, frys over natta. Når isen har frosset kan man pakke inn kaken godt i folie slik at man unngår iskrystaller og “frysersmak” på kaken.