Så enkelt, så godt. Smør er ikke margarin, bare så det er sagt. Det er to ting jeg er ganske streng på hjemme hos oss, det er meierismør og flaksalt (maldonsalt). Og her er smør med flaksalt, blir det bedre enn det? Tenk at du baker et brød, steiker vafler eller har en god fiskegrateng på menyen, og setter frem hjemmelaget smør! Så enkelt og gøy, blir faktisk glad av å lage det. Tilsett med det du vil, hvitløk, chili, trøffel, ramsløk, kun fantasien setter grenser. Smak til, men tenk på at smakene utvikler seg, så ikke gå helt crazy.
Holder seg i kjøleskapet i ca to uker, men jo mer kjernemelk du får ut av smøret, jo lengre holder det seg, samme med salt. Salt forlenger holdbarheten.
3 dl kremfløte
god klype flaksalt
Pisk fløten i ca 5 min på medium til høy hastighet. Start sakte og avslutt sakte, for når kjernemelka skiller seg ut av smøret kan det bli søl. Hell av væsken og pisk litt til for å se om det kommer mer væske ut. Klem ut mer ved å ha smøret i et kjøkkenklede og vri. Man kan vaske smøret renere for kjernemelk ved å ha kaldt vann i en bolle, tilsett smøret og kna, skift vann og gjenta til vannet er så godt som blankt. Tilsett salt, og/eller annen smakstilsetning, kna godt, legg i bakepapir og form til enten en rull, firkant eller helt rustikk og bare ha det som en god klump.