Dette er et tilbehør, en snack og en perfekt delerett. Sett det frem på bordet og jeg kan garantere at det forsvinner raskt. Komboen med syrlig, søtt, kremet og hett er uten tvil en vinner. Juster nivået på heten ved å ta mer eller mindre chilliflakes, men husk at yoghurten demper endel også. Perfekt til et stykke ristet brød, grilla kjøtt eller som en liten rett i seg selv.
750g plommetomater
1-2ts chilliflak
3 ts honning
350g gresk yoghurt
200g fetaost
1 hvitløksfedd
fersk timian
Sett ovnen på 190 grader.
Halver tomatene og bland de med ca 1 ss olivenolje, chilliflak, honning, salt og pepper. Fordel utover på et stekebrett og stek i 30 min. Rør sammen yoghurt, revet hvitløk og smuldre i halvparten av fetaosten. Bre utover på et serveringsfat, fordel de stekte tomatene og smuldre over resten av fetaosten. Ringle over litt av væsken fra tomatene, kvern over pepper og legg på fersk timian før servering.