Høstmat er den beste maten. Enkle og ikke minst raske oppskrifter på noe godt er mine favorittoppskrifter. Det er travle hverdager for tida, og mørke kvelder på vei hjem fra jobb bearbeides med å tenne røkelse og talglys. Vi er tilbake til dugnader, foreldremøter, treninger her og der og ukene går litt for hurtig. Da er det greit med et pust i bakken, litt god bakst og en kopp te.
5-6 epler
3 egg
200g sukker
100g smør
140g melk
280g mel
2 1/2 ts bakepulver
klype flaksalt
5ss sukker
2ss brunsukker
2 ss kanel
Sett ovnen på 180grader. Smør en form, ca 25x35cm
Visp egg og sukker i ca 5 min. Smelt smøret, ta kjelen av plata og tilsett melka. Kutt eplene i tynne båter. Vend mel, bakepulver og salt forsiktig inn i eggeblandinga. Tilsett smør og melkeblandinga i røra, og hell over i formen. Bland sammen sukker, brunsukker og kanel, og ha halvparten over eplebåtene. Fordel de i forma og trykk de litt ned i røra. Dryss over resten av sukker og kanelblandingen, stek i 30-35 min