EPLERUTER

Høstmat er den beste maten. Enkle og ikke minst raske oppskrifter på noe godt er mine favorittoppskrifter. Det er travle hverdager for tida, og mørke kvelder på vei hjem fra jobb bearbeides med å tenne røkelse og talglys. Vi er tilbake til dugnader, foreldremøter, treninger her og der og ukene går litt for hurtig. Da er det greit med et pust i bakken, litt god bakst og en kopp te.

5-6 epler

3 egg

200g sukker

100g smør

140g melk

280g mel

2 1/2 ts bakepulver

klype flaksalt

5ss sukker

2ss brunsukker

2 ss kanel

Sett ovnen på 180grader. Smør en form, ca 25x35cm

Visp egg og sukker i ca 5 min. Smelt smøret, ta kjelen av plata og tilsett melka. Kutt eplene i tynne båter. Vend mel, bakepulver og salt forsiktig inn i eggeblandinga. Tilsett smør og melkeblandinga i røra, og hell over i formen. Bland sammen sukker, brunsukker og kanel, og ha halvparten over eplebåtene. Fordel de i forma og trykk de litt ned i røra. Dryss over resten av sukker og kanelblandingen, stek i 30-35 min