BLONDIES

Det er ikke akkurat sommerstemning ute, i forrige uke, og vi snakker midten av juni, tente vi opp. Det drikkes varm te og vinduer er lukket… Ikke akkurat stemning for sommermat, så jeg er i bakemodus. Blondies er en kake jeg har styrt unna lenge, for jeg har ikke helt klart å få til en oppskrift jeg liker. Den har blitt for tungt, for mørk, for this and that. Det handler om å ikke gi seg, og jeg har endelig funnet den rette oppskriften for oss.

Blondies er som brownies, en lys seig kake. Jeg har brukt hvit sjokolade, en stor favoritt i huset vårt, og denne går ned på høykant.

225g smør

220g brunsukker

100g sukker

2 egg

2ts vaniljeekstrakt

285g mel

1/2 ts bakepulver

1ts salt

100g hvit sjokolade

Sett ovnen på 175 grader og kle en kakeform på ca 25x30cm med bakepapir.

Smelt smør og visp det sammen med sukkeret. Tilsett egg og vaniljeekstrakt, bland godt. Tilsett mel, salt og bakepulver. Hakk sjokoladen og tilsett. Ha alt over i bakeformen og stek i 30min.

La det avkjøles helt før servering.