Vi kjenner den tradisjonelle ostekaken som setter seg i kjøleskapet best, men denne er virkelig verd et forsøk. Det blir en annen konsistens og smaken av vanilje er bare helt nydelig. Her er tålmodighet en faktor, for den skal lages, stekes, hviles og hviles igjen før man kan spise, men lukten i huset gjør at forventningene stiger, og man får tilslutt lønn for strevet og utholdenheten, og det gjør den kanskje litt ekstra spesiell. Jeg har prøvd meg mye frem og tilbake på denne, justert og forbedret for å få den akkurat slik jeg liker den. Enjoy!
150g kornmokjeks
1 ss brunsukker
100g smør
500g philadelphia
175g sukker
1/2 ts salt
50g hvetemel
0,5dl sitronjuice
300g creme fraiche
6 egg
1 vaniljestang
Pass på at alle ingredienser er romtemp. Sett ovnen på 180grader og gjør klare ett par bakeplate med bakepapir.
Sett ovnen på 180grader, smør sidene av en springform, 23 cm.
Knus kjeksene, tilsett sukker, smelt smør, bland alt og ha i bunnen av springformen. Press godt ned til en fast bunn. Stek i 15 min.
Sett tilside etter endt steketid og øk temperaturen til 225 grader.
Skrap ut frøene av vaniljestanga og bland alle ingrediensene godt, til en klumpfri røre. Hell over bunnen og stek i 10 min, senk temperaturen til 130 og stek i 60-65min. Ikke åpne døra underveis.
Etter endt steketid åpnes døra på gløtt, la kaken stå for å sette seg i 30 minutter.
Avkjøles i minst 4t i kjøleskap.