HET OG KREMET KYLLINGSUPPE

Denne suppa blir jeg hektet på, og kan spise den flere ganger i uka når jeg først er i gang. Det milde og det sterke i en deilig blanding. Kan lages med og uten kylling, men det er absolutt best med, det blir et helt annet måltid med syns jeg. Aller best om den nytes med et godt stykke brød for eksempel dette.

Det magiske skjer når creme fraiche blir tilsatt mot slutten, denne er virkelig god! Lages på ca 20-30 min, så perfekt i hverdagen.

2 stk kyllingfileter

1 purreløk

5 gulrøtter

3 ts rød currypaste

hønsebuljong til 1l væske

3 dl creme fraiche

sesamolje (kan sløyfes)

Gjør klar alle grønnsakene, alt kuttes grovt.

Kutt kyllingfiletene i biter og stek de en romslig kasserolle med litt smør og olje, på høy temperatur så de får en fin stekeskorpe. Tilsett litt salt og pepper.

Ha så i grønnsakene og fres sammen i ett par minutter, tilsett currypaste og bland godt. Hell over hønsebuljong (eller vann og buljongterninger) og kok opp. La det småkoke i ca 7-8 min. Skru av varmen på plata men hold kasserollen der, for ettervarmen sin del. Rør inn creme fraiche og server med noen dråper sesamolje.