Det er mye god mat i jula, mye tungt, søtt og fett, og det er deilig det! Men det kan være godt med et avbrekk, og disse passer så perfekte sammen en søt og rik julete, eller som en liten kontrast til både delfiakake og risboller. Litt syrlig, men fremdeles med smaken av jul i rosmarin. Ta frem favoritt utstikkerne dine, disse holder formen sin når de stekes.
110g smør
100g sukker
225g mel
1 egg
1 ts vaniljeekstrakt
3-4 ss hakket fersk rosmarin
1 sitron
1/2 ts salt
Sett ovnen på 180grader og kle et stekebrett med bakepapir.
Krem sammen smør og sukker i 5-7 min. Finriv skallet på sitronen og grovhakk rosmarinen. Tilsett egget og bland godt.
Bland i mel, vaniljeekstrakt, rosmarin, sitron og salt gradvis til det kommer sammen til en deig.
Dryss mel på bakebordet og kjevle ut til ca 0,5cm tykkelse. Stikk ut kjekser og legg de på bakeplate. Samle deigen som blir tilovers og stikk ut flere.
Stekes i 10-12 min til gylne.