Om jeg elsker karbohydrater? Ja, uten tvil. Min beste venn og værste fiende. I min familie har vi en lang tradisjon med spaghettipizza, ja kokt spaghetti på en deilig 80-tallsbunn med kjøttdeig og tomatsaus, og masse ost på toppen, et dryss av salt og pepper før servering… Men, her en ny variant med karboparty!
225g mel
1 ts tørrgjær
1,5 dl vann
2 ss olivenolje
klype salt
200g småpoteter
250g mascarpone
60g parmesan
håndfull ferske salvieblader
2-3ss olivenolje
Bland mel, salt og tørrgjær i en bakebolle. Tilsett lunkent vann og olivenolje, elt godt, ca 5 min. Sett til heving i 90 minutter. Gjerne inni stekovnen med lyset på.
Bruk en mandolin for å få tynne og jevne skiver av potet. Ha de i en bolle og bland de godt med ca 1 ss olivenolje, salt og pepper.
I en annen bolle blandes mascarpone, revet parmesan, ca halvparten av salviebladene, ca 1 ss olje og pepper.
Kjevle ut deigen, fordel over mascarpnefyllet, legg så utover potetene, ringle over litt olje og stek i 12-15 min.
Legg over de siste salviebladene og dryss med litt maldonsalt før servering.