Det nærer seg slutten av sommerferien og sommeren. Vi har spist mye nytt, til nye tider, reist, vært oppblåst, vært for mett, for sulten, hangry og alt imellom. Sommer er ofte litt stress, litt småkrangling, noen er tørste mens andre svetter osv osv. Vi kjenner oss alle igjen tenker jeg. Denne salaten har vært et godt avbrekk mellom pizza on the go, en kjapp fries, baguetter og sandwicher og pasta. All god mat som er enkel å bestille men som alle gir litt større mage og litt ubehag når man skal være turist rundt omkring. Å ha denne i reiseveska er faktisk gull, og egentlig noe jeg burde delt mye tidligere i sommer. Viral på TikTok og det er mange varianter, her er min. Ser mange spiser den med tortillachips, som en guac på en måte, jeg foretrekker dagsgammel focaccia som er ristet i brødristeren, men ta det som passer deg best! Som alltid.
Oppskrifter her er veldig sånn ca ditt og datt, for her tar du det du liker, det du har og det du har lyst på. Thank me later, denne er god!
Kinakål eller annet salathode
neve frisk gressløk
3 vårløk
1 agurk
1 fennikel
neve cashewnøtter
neve valnøtter
ca 80g parmesan
7-8ss olivenolje
2-3ss eplecidereddik
4 ss sitronsaft
neve frisk basilikum
1 avokado
2 hvitløksbåter
1 sjalottløk
1 dl vann
salt og pepper
Grønnsakene i første bolk av ingredienser finkuttes og has i en bolle.
Alle ingrediensene i andre bolk puttes i en blender eller food prosessor og kjøres sammen.
Bland alt sammen, server med noe sprøtt, tortillachips eller brød.