CRINKLE COOKIES

Disse er gøy å lage, og resultatet blir fine og gode småkaker! Estetisk sett er de veldig fine å se på, og det skjer noe nesten litt magisk i ovnen mens de baker. I tillegg er det ingredienser man normalt har i skapet. Enkelt og greit! Perfekte å servere lune med et glass melk til.

Et av bildene i serien under er fra livsstilsbutikken Mathilde Store på Steinkjer, en butikk som er litt fransk og veldig spennende!

60 g bakekakao

200 g sukker

60 g rapsolje

2 egg

180 g hvetemel

1 ts bakepulver

ca 50-60g melis

Bland sammen kakao, sukker, salt og olje. Tilsett ett og ett egg, og la alt komme sammen til en røre. Sikt i mel og bakepulver og bland til en fast deig. Om deigen er litt myk, sett den i kjøleskapet i ca 20 min.

Forvarm stekovnen til 190 grader, kle en stekeplate med bakepapir.

Ha melisen i en skål med litt høye kanter. Form deigen til små kuler, jeg liker å bruke en liten iskrem scoop, en som slipper isen når du trykker på håndtaket. Fås kjøpt på eBay og andre plasser de selger bakeutstyr. Da blir hver cookie like stor. Ha så hver kule i skåla med melis og rull den rundt så kula blir dekket med melis, dunk av overskuddet og legg den på bakeplata.

Stekes i ca 10 min, la de avkjøle seg på en rist og kos deg.