RISBOLLER

Det blir ikke førjulstid uten risboller. Det er enkelt, det er raskt og det er veldig veldig godt.

Jeg har et veldig spesielt minne når det kommer til risboller. Ikke bare det at vi lager det hver jul, at mora mi lagde det alltid når jeg var liten, og hun gjør det fortsatt, men spesielt ett år, vil jeg aldri glemme risbollebakedagen. Jeg var meget meget høygravid, og datteren min var 7 år. Endelig skulle vi lage risboller, men jeg hadde bekkenløsning og akkurat den dagen klarte jeg ikke hverken stå eller sitte. Da tok Olivia ansvar, og lagde risboller på egen hånd, passet på mamman sin og redda juletradisjonen. Det er et veldig kjært minne for meg, ikke bare å se jenta mi ta kontroll på kjøkkenet og virkelig se ut til å kose seg, men også at det er håp om å videreføre tradisjoner og at en dag er det nok hun som lager det til seg og sine.

250 g delfiafett

2 egg

250g sukker

200 g kokesjokolade

2 ts vaniljesukker

1l puffet ris

klype maldonsalt

Gjør klart et stekebrett med bakepapir eller sett frem ca 24 muffinsformer.

Smelt delfiafett i en kasserolle på medium varme, hakk sjokoladen og ha den i det smeltede fettet så det smelter sammen til en blank og fin masse. Avkjøles litt.

Pisk egg og sukker til eggedosis, vend inn den smeltede sjokolademassen, salt, vaniljesukkeret og puffet ris. Bland godt og fordel i muffinsformene eller på stekebrettet, lag boller, i den størrelsen du vil. Oppbevares i lufttett beholder etter de er stivna.