Ved samlinger for bursdager og andre familiebesøk, ser jeg mitt snitt til å teste ut oppskrifter jeg har på lur på et større publikum. Denne kaken ble laget ved en slik anledning, og ble en morsom opplevelse. Kaken er stekt i en såkalt bundtkakeform, som gjør at kaken har et åpent rom i midten. Frostingen ble fylt i delte åpenrommet, og ved skjæring av kaken ble det da eksponert masse god frosting. Det ble populært!
250g smør
250g sukker
4 egg
1,5ts bakepulver
1ts natron
410g mel
2ss sitronsaft
2ss finrevet sitronskall
3 dl creme fraiche
Sett ovnen på 160 grader, smelt litt smør og pensle kakeformen godt, dryss på litt mel så det dekker hele formen, da er det enklere at den slipper formen etter steking.
Romtemperert smør og sukker piskes lyst og luftig, kan være du må skrape ned sidene av bakebollen ett par ganger. Tilsett ett og ett egg. Sikt i melet med bakepulver og natron. Bland i creme fraiche med sitronsaft og sitronskall og miks lett sammen til en fin røre. Helles i kakeformen og stekes i ca 60min. Sjekk med en kakenål. La kaken avkjøles i forma i ca 15 min før den hvelves for så å avkjøles helt.
For frostingenskael smøret også være romtemperert. Pisk så smøret godt med litt av melisen, tilsett så kremosten og bland godt, i ca 5 min. Tilsett så melis og vaniljesukker og bland godt til en fin og jevn frosting.
Fylles så i åpentrommet i kaken og litt langs sidene.