Da vi sto sammen på kjøkkenet for å prøvesmake første runde av disse, så vi bare på hverandre og kjente at her har vi en vinner. Ikke så mye mer å si egentlig, annet enn en liten cheat jeg har brukt som fungerer greit, nemlig å bruke sitronjuice på den kjente gule squeezeflaska. I nød kan du bytte ut fersk sitronjuice, men anbefaler absolutt den ferske.
260g hvetemel
70g melis
1/2ts salt
200g smør
4 egg
30g hvetemel
300g sukker
0,8dl sitronjuice
1/2ts bakepulver
Sett ovnen på 175grader mens bunnen preppes. Smelt smøret, visp sammen mel, melis og salt. Tilsett smøret og fordel utover i en ovnsform (dekket med bakepapir) som måler ca 20x30cm.
Trykk røra godt ned så den pakkes godt sammen
Stekes i 30 min.
Mens bunnen steker, vispes eggene sammen med sukker, mel, sitronjuice og bakepulveret.
Helles over kakebunnen og stekes i ca 25 min til.
Avkjøles før servering, dryss gjerne over litt melis.