SNICKERSKAKE

Hver november spør jeg mannen min, hvilken kake vil du ha til bursdagen din, og som regel svarer han Snickerskake. Det er helt greit det! Den er morsom å lage og god å spise så det lager jeg gledelig.

Jeg pleier å variere litt med sjokoladekremen, noen ganger brer jeg den utover og noen ganger ringler jeg over smeltet sjokolade, som man ser på bilde. Da serverer jeg kremen i en skål på siden, så gjestene kan forsyne seg som de ønsker.

6 eggehviter

5 dl sukker

200 g Ritzkjeks

250 g peanøtter

2 ts vaniljesukker

2 ts bakepulver

6 eggeplommer

1 dl kremfløte

100 g smør

100 g sukker

100 g kokesjokolade

Forvarm ovnen til 180 grader.

Pisk eggehvitene stive med en liten klype salt, og tilsett sukkeret litt etter litt med mikseren på full hastighet. Eggehvitene skal piskes til de blir til en stiv, seig og skinnende blank røre.

Kle en form, ca 20x30cm, med bakepapir og pensle den med smør.

Knus kjeksene i en kjøkkenmaskin eller ha de i en liten pose og knus de med feks en kjevle. Grovhakk peanøttene (Spar en liten håndfull til pynt), bland de med kjekssmulene, vaniljesukkeret og bakepulveret. Bruk en slikkepott og vend inn marengsen. Ikke rør for hardt, da går luften ut.

Hell røra i den smurte formen og stek i 30-35 min. La den avkjøle seg i formen før den hvelves over på en rist for å avkjøle seg helt, da blir den sprø og god.

Ha eggeplommer, fløte og sukker i en kasserolle, kok opp under omrøring men skru ned varmen så snart det begynner å tykne. Dette går veldig fort så følg med! Når røra har tyknet til, ta kasserollen av platen og ha i hakket sjokolade og smør i biter.

La sjokoladekremen avkjøles litt før den has på kaken, dryss over peanøtter.