FRØSCONES

Det er lite nytt i denne oppskriften som er lagt ut fra før, men jeg måtte dele dette. Bakgrunnen er scones fra Dromedar Kaffebar ved Bakke bru i Trondheim. De har de beste scones, masse frø og de er desidert best med masse smør og brunost på! Det fikk meg til å tenke på å lage scones som er litt grovere og med masse frø. Like grove ble de ikke, for jeg tok det jeg hadde i skuffa.

Bruk både frø og nøtter etter smak, jeg brukte i dette tilfellet linfrø, solsikke og gresskarkjerner.

4 dl hvetemel

4 dl sammalt hvete

4 ts bakepulver

1 ts maldonsalt

100 g kaldt smør

1 egg

3 dl melk

2 håndfull frø

Sett ovnen på 225 grader og kle et stekebrett med bakepapir.

Bland sammen mel, salt og bakepulver. Smuldre inn smøret, det skal bli nesten samme tekstur som våt sand. Bland egg og melk og visp lett sammen, ha det så i melblandingen og rør sammen med frøene. Deigen skal ikke jobbes med, da blir det tørre og smuldrete scones. Ved behov, tilsett mer mel.

Dryss godt med mel på benken og hvelv ut deigen på et ark bakepapir, bruk hendene og klem den flat, bruk en melet kniv og del deigen i ruter, dytt de fra hverandre litt så varmen kommer til. Pensle med vann og dryss på mer frø. Stekes på midterste rille i ca 15-17min. De skal bli litt gylne oppå og når man dunker på bunnen skal det komme en hul lyd. En slik deig gir ca 9-12 scones, litt avhengig av hvordan de deles.