POLENTASTICKS MED FETAKREM

På stranda i sommer hadde jeg en bunke magasiner, og i ett av disse kom jeg over denne oppskriften. Sprø utenpå, myke inni, med en fetakrem som trumfer det meste. Minner meg veldig om en rett jeg spiste i England en gang, på en Jamie Oliver restaurant. Da var polentaen brutt opp i biter, som kan minne litt om nuggets. Det kan også gjøres med disse, men da er steketiden litt lengre.

Polentaen kan lages kvelden i forveien eller samme dag, men trenger minst ett par timer i kjøleskapet for å sette seg.

Kan lages i airfryer eller friteres i olje.

6 dl vann

150g polenta

neve fersk salvie eller 1 ss tørket salvie

salt og pepper

150g fetaost

1 dl gresk yoghurt

1 hvitløksfedd

3-4 ss olivenolje

frityrolje om ikke det brukes airfryer

Kok opp vann i en kjele, ta kjelen av plata og dryss i polenta. Visp sammen godt for å unngå klumper. Skru ned plata og kok under omrøring i ca 5 min, til mye av fuktigheten er gått ut av polentaen. Tilsett litt salt og pepper etter smak og kuttet salvie.

Gjør klar et brett med bakepapir, smøres lett med litt olivenolje, hell utover polentaen og klapp den flat til den tykkelsen du fortrekker at sticksene skal ha, bruk en slikkepott med litt olivenolje så er det enkelt. Avkjøl i kjøleskapet ett par timer.

I mellomtiden kan polentakremen gjøres klar. Her er det best å bruke foodprosessor. Kjør hvitløkfeddet først slik at det blir finhakket. Smuldre i fetaost og tilsett yoghurt og olje, og kjør til en fin og god krem. Smak gjerne til med litt pepper.

Etter avkjøling kuttes polentasticks i passende biter og frityrstekes til gyldne eller smøres med olivenolje og stekes i airfryer ved 180grader i 20 min. Kan godt bygge i høyden, jeg pleier å snu de etter 10 min.

Dryss over litt salt og server.