En enkel salat, litt syrlig, som passer veldig godt til en oste- og pepperonipizza. Syrligheten skjærer godt gjennom det fete og tunge, og letter måltidet. Passer også godt til pulled pork, taco, kylling, svin etc. God til grillmat for den minner litt om coleslaw, men for min del, er denne best til pizza. For dere som kjenner til Frati i Trondheim, så hadde de en pizzasalat på 80 og 90-tallet som de fleste av oss fortsatt tenker på og savner.
1/2 hodekål
4 ss kewpie majones
1ts soyasaus
2-3 ts sesamolje
2 ts eplecidereddik
1 klype flaksalt
1 klype sukker
3 ss sesamfrø
Finsnitt hodekålen, på mandolin, med en god kniv, på et rivjern eller en bruk en potetskreller, så lenge det blir tynne strimler av hodekål. Rist sesamfrøene i en tørr panne til de får litt farge.
Bland alle ingrediensene og la det gjerne stå minst 30min i kjøleskapet.
(Har du ikke kewpie majones kan vanlig majones brukes, tilsett et par dråper sitronjuice om du har)