MINI PAVLOVA MED SITRONCURD

Påske 2025. Tid for å nyte den stille uke, roe ned og puste ut. Påsken er som regel en fin tid til å lade batterier på, for det er ikke typiske pliktløpet med familiebesøk, pynte seg, handle gaver etc. Bare fyll skuffer og skap med god mat, friske blomster på bordet og noen påskekyllinger her og der så er mye gjort. Påskeeggjakt er en morsom begivenhet, hvor alle har sin tvist. Man samles, ler og griller pølser, spiser godteri, alt i koseklær og håret i alle retninger.

Denne marengsen, eller mini pavlova er en perfekt dessert eller godsak man kan lage i forveien. Curden er så god at man stjeler seg en liten t-skje hver gang man er i nærheten av kjøleskapet.

3 egg

200g sukker

100g smør

3 sitroner

neve pistasjenøtter

3 eggehviter

150g sukker

Lag gjerne curden dagen i forveien. Man bruker ikke alt på disse pavlovaene, men den står seg i kjøleskapet ca en uke. Kjempegod på vaffel eller scones med litt creme fraiche

Riv skallet av den ene sitronen, ikke få med det hvite, kun gult skall, og sett tilside. Skvis juice ut av sitronene, du trenger ca 2 dl. Har du litt mindre kan du spe på med ferdigpresset sitronsaft.

Bland egg, sukker og sitronsaft i en bolle over vannbad. Pass på at bunnen på bollen med egg, sukker og saft ikke er i kontakt med vannet. Pisk og fortsett og pisk over medium til høy varme i 15-20 min, til det tykner. Ta av varmen og tilsett smør og det revne sitronskallet, rør godt sammen. Ha over i en skål og la det avkjøles en liten time, før det dekkes med plastfolie, legg folien i direkte kontakt med overflaten av curden så det ikke danner seg snerk eller kondens, og avkjøl i kjøleskap over natten.

For marengsen piskes eggehvitene til det skummer, så tilsettes sukkeret gradvis. Pisk til en jevn, blank og tykk marengs, det tar ca 3-5 min.

Sett ovnen på 100grader og kle en bakeplate med papir. Jeg brukte en iskrem scoop for å få jevne størrelser på hver pavlova, men bruk gjerne to spiseskjeer. Fordel til ca 9-12 stk pavlova og lag en fordypning som curden kan legge seg fint nedi.

Stekes i ca 3-4t. Avkjøl på rist og oppbevar tørt til de skal brukes.

Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne til de får litt farge, avkjøl og grovhakk. Ha en skje curd i fordypningen av hver pavlova, dryss over pistasjenøtter og server.