Er det en kake som får meg til å tenke på barndommen min og mormor, så er det denne. Ofte ba jeg henne om å lage bare glasuren til meg, og som den rause mormor hun var, sa hun for det meste ja. Sånn mormor ønsker jeg også å bli. Kaken i seg selv er så lett men varmt krydret, og glasuren er fløyelsmyk og mektig. Kombinasjonen gjør at man glemmer verden litt.
180 g smør
400 g sukker
3 egg
4 dl h-melk
450 g hvetemel
5 ts bakepulver
1 ts revet muskatnøtt
1 ts kanel
250 g smør
45 g kakao
400 g melis
1 ts vaniljesukker
1 egg
8 ss kaffe/melk
50 g mandler
2 dl appelsinjuice
1/2 ts havsalt
Forvarm ovnen til 180 grader.
Rør halvparten av sukkeret hvitt med smøret. Andre halvpart piskes med egg til eggedosis. Bland sammen eggedosis og sukkerblandingen. Ha i melk og de tørre ingrediensene vekselsvis, bland til en jevn røre.
Ha bakepapir i bunnen av en springform. Klipp til remser av bakepapir og kle i høyden av formen, slik at om kaken skulle gå over kanten vil den ikke renne over.
Hell røra i formen og stek i 60-70min. Bruk en kakenål og sjekk at kaken er gjennomstekt.
Mens den avkjøler seg i forma på rist, piskes romtemperert smør og kaffe eller melk samt egget. Kaffe gir en noe dypere smak, så bruk det som frister mest. Sikt inn de tørre ingrediensene.
Del kaken i to eller tre lag, dynk med appelsinjuice og smør sjokoladeglasuren på alle lag samt på toppen. Pynt med hakkede eller skivede mandler.