Løk er noe man alltid har liggende på kjøkkenbenken, og en ganske undervurdert grønnsak. Den kan brukes til mye! Løksuppe er en av mine favoritter, og så klart, karamellisert på litt rista brød! Sammen med f eks brie er det en perfekt høstlunsj eller kveldskos.
Varier med favoritt urten din, ha i litt hele hvitløk og honning, pinjekjerner, valnøtter, bacon… Riv over litt mild cheddar og grill de i ovnen ett par minutter. Veldig godt med et glass rødvin og fyr i peisen.
4 løk
smør til steking
1 ss sukker
håndfull fersk timian
ca 100 g brie
Skrell og skjær løk i halvmåner på ca 0,5 cm. De må ikke bli for tynne da brennes løken litt for fort. Varm en god panne eller gryte, ha i en god klunk smør og la det smelte litt før løken og sukkeret has i. La det ligge og frese litt uten å røre til å begynne med, etter ca 5 min skrus varmen ned og det skal stå og godgjøre seg i ca 20 min. Ha over litt fersk timian, salt og pepper og server på godt brød, gjerne med brie.