Perfekt til tapas, men også god til en søndagsmiddag i månedene utenom desember. Regner med den fint kan langtidsstekt på grillen om man har lokk og nogenlunde kontroll på temperatur. Kryddermixen som smøres på lukter så godt og gir deg vann i munnen under hele steketiden, det er nesten umulig å bare la den ligge og hvile, men vær flink, ikke la all den gode kjøttsaften renne ut for tidlig!
ca 2 kg ribbe
2 ss chinese five spice
2 ss chillipulver
1 ts hvitløkspulver
2 ts maldonsalt
1 ss fersk ingefær
3 ss kecap manis
3 ss soyasaus
Forvarm ovnen til 130 grader.
Selv om det høres og føles feil ut, skjær av svoren på ribba… Ikke vær redd, du kommer ikke til å savne sprø svor denne gangen. Fjern også beina slik at man står igjen med ett rent og helt kjøttstykke som er enkelt å dele i fine porsjonstykker til en tapaskveld. Rut fettet som er igjen med en skarp kniv. Legg ribba i en ildfast form. Riv den ferske ingefæren og bland sammen alle ingrediensene, pensle det så over ribba og på sidene og stek den i 2 timer på 130 grader. Skru så opp temperaturen til 225 grader og stek i ca 15 min, så får det renne av litt fett og skorpa med alt det gode krydderet blir litt sprøtt og deilig.
La den hvile seg i 15 min på kjøkkenbenken før den deles opp i porsjonsstykker. Nå er det lov å prøvesmake!