Høres helt merkelig ut men majonesen gjør at kaken blir moist og veldig god! Den holder seg uten å tørke ut ett par dager, men den blir nok spist opp før den tid. Det har tatt meg noen år før jeg endelig har gått for å lage denne, for det høres i utgangspunktet litt rart ut men når man tenker hva som er i en majones så er det ikke så unaturlig allikevel. Og denne skal vi lage mange ganger! Nesten litt krysning mellom brownies og sjokoladekake, så valnøtter skal få bli med neste gang vi baker.
For oss blir dette farsdagskaken i år, vi feirer en pappa som alltid stiler opp, er lun, varm og god, stødig og fin. En klippe for oss i Bordfolkfamilien.
25g bakekakao
100 g kokesjoklade
2 dl melk
1 dl majones
1 ts maldonsalt
1 1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
150 g sukker
1 egg
190 g mel
Sett ovnen på 180 grader.
Kok opp melka og finhakk sjokoladen. Ha sjokoladen og melka over i en romslig bolle og la det stå ett par minutter, visp så godt sammen og tilsett kakaoen. Tilsett så majones, salt, bakepulver, vaniljesukker, egget og sukkeret og bland godt. Tilslutt tilsettes melet og det vispes godt så det ikke klumper seg.
Kle bunnen av en springform, 22-23cm, med bakepapir, hell over røra og stek i ca 25 min.
La den avkjøles før servering