En god gammel favoritt. Cæsar salaten har vært med meg i mange år, og personlig liker jeg den best med grilla kylling. I dag hadde jeg ikke brød eller ferdiglaga brødkrutonger å ha i, savnet det litt men hadde ekstra bacon så gikk det helt fint.
Oppskriften nedenfor er for en stor porsjon, den står seg greit i kjøleskapet ett par dager, og blir det mye dressing til overs kan den være god sammen med litt spekemat og eggerøre faktisk!
Når det kommer til parmesan så er det opp til hver enkelt hvor mye man vil bruke. Selv er jeg veldig glad i parmesan, så jeg bruker endel. Tips: Riv litt parmesan og ha i bunnen av skåla/bollen/fatet.
1 grillet kylling
ca 50-80g parmesan
blandet salat
6 skiver bacon
2 dl rapsolje
1 egg
3ss sitronsaft
1/2 ss dijonsennep
2 ansjosfileter
1 hvitløksfedd
2 ss vann
1/2 ss hvitvinseddik
Riv biter av kyllingen, enten med hendene eller med to gafler. Skyll salaten og få vekk mest mulig av vannet, bruk kjøkkenpapir å klapp den tørr. Bland det sammen i en stor blandebolle. Stek bacon, jeg foretrekker tørrsaltet type, ikke kjør full varme. Det er flere måter å steke bacon på, enten i stekeovn eller ved å varme opp panna først, selv bruker jeg å legge de i kald panne og sette på full varme først, for så å skru ned varmen litt så baconet steker godt i sitt eget fett uten å bli brent. La det renne av seg på tørkepapir mens dressingen lages.
Dressingen er superenkel! Du trenger en stavmikser og en høy beholder som pleier å følge med mikseren. Ha alle ingrediensene i beholderen og kjør. Om den blir tykk kan det tilsettes litt ekstra vann, en spiseskje i gangen. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.