Dette er en sånn rett som jeg elsker å spise alene, midt på dagen mens huset er tomt og jeg sitter ved spisebordet, med macen på bordet og føttene på en stol. Og så klart ser jeg på YouTube. Enten Bon Apetitt eller Tasty, How to Bake it eller Try Guys, det er mine go to kanaler.
Det er litt comfort food, det er mettende og veldig rich, her er det smør og fløte og parmesan. Mens tomatene er så juicy, de eksploderer i munnen og er så gode, friske og smakfulle! Det er gøy å bruke tomater med forskjellige farger, retten blir mer spennende å se på og vi har godt av å bruke litt forskjellige farger i maten på denne tiden av året. Selv om dagene blir lysere og lysere, mangler vi masse vitaminer og er generelt ganske slappe enda, jeg gleder meg til april! Da føler jeg at både meg selv og verden rundt meg våkner til liv igjen. Etter en januar som har blitt stemplet som tidenes lengste, er vi plutselig på siste del av februar, med både morsdag og Valentins bak oss. Nå som vinterferien går mot slutten skal det bli litt godt med livet i rutine igjen, og en stødig kurs frem mot påske og vår.
Tidligere i februar hadde jeg en ny shoot for Keiserens Nye, og bilde under viser en av lampene vi tok bilde av. Jeg kjenner på at den hadde passet så godt inn hos oss, så den står høyt på ønskelista! En bra shoot hjemme hos en veldig fin person i et veldig fint hjem. Gjennomgående lys og en stil jeg fant veldig inspirerende!
200 g små tomater
120 g polenta
480 g vann
120 g matfløte
60 g parmesan
2 ss olivenolje
1-2 ss smør
salt og pepper
Forvarm ovnen til 200 grader. Legg tomatene på et stekebrett med bakepapir, ha over litt olje og salt og pepper og stek i ca 15 min.
Mens tomatene står i ovnen lages polentaen. Start med å rive parmesan så den er klar, rives på den fineste siden av rivjernet. Kok opp vann og fløte, dryss i polenta og visp godt. Slå av varmen og rør til det ikke er klumper. Ha i smør, olje, parmesan og smak til med salt og pepper.
Bre polenta utover fatet for servering, ha over tomatene og oljen fra stekingen. Riv over parmesan og kvern over litt pepper