Neida jeg har ikke skrevet feil, det er en pannekake kake. Den mixes som en pannekake og lages nesten som en pannekake, men det er noen forskjeller derfor blir det en pannekakekake!
Dette er en god kake i seg selv, men kan fint være en backup kake og siste liten kake, for det tar så lite arbeid og tid å lage den. Det eneste man trenger er en stekepanne eller lignende man kan forflytte fra stekeplata til stekeovnen. Denne passer fint i tiden fremover, vår og sommer. Som en liten enkel dessert etter grillmaten. Server med en god is til! Så er den litt fransk føler jeg, og dette har vært min franske vår. Fransk musikk, friske følelser, fransk fransk fransk. Elsker det. Så min franske ferd fortsetter og det er veldig fint.
1 pære
4 egg
60 g mandelmel
185 g sukker
100 g kremfløte
70 g mandelskiver
1 sitron
2 ss smør
melis til pynt
Forvarm ovnen til 200 grader.
Bland egg, sukker, salt, mandelmel, fløte, mandelflak (spar en liten håndfull til garnityr), sitronjuice av 1 sitron og revet sitronskall. Visp lett sammen. Skjær pæren i skiver og i halver de igjen, slik at man har ca 8 halve skiver.
Smelt smøret i en stekepanne som kan brukes på stekeplaten og i stekeovnen. Hell i all røra og skru ned varmen litt på stekeplata, røra skal varmes jevn opp og når den virker fast på sidene, og den trekker seg litt fra kanten, kan pæreskivene legges nedi røra, så kan den settes i ovnen. Stek videre i 13-17 min og avslutt med å fyre på grillelementet for å få en gyllen overflate. Strø på mandelskivene og dryss over litt melis før servering.