Veldig godt alternativ til flatbrød og veldig godt sammen gryter nå som høsten nærmer seg, og lange rolige søndagsmiddager igjen er hjertelig velkomne. Et must til sommerens grillmat har jeg funnet ut. Det er noe som er relativt nytt for oss, så vi har testet flere oppskrifter og funnet ut at denne passer oss best.. Passer perfekt til en syrlig salat eller til en kalkunmiddag
200g hvetemel
200g polenta
1 1/2 ts bakepulver
1 ts natron
1 1/2 ts salt
4 dl kulturmelk (kefir)
70g smør
2 egg
Forvarm ovnen til 190 grader og kle en lasagneform med bakepapir. Krøll sammen bakepapiret først så vil det være enklere å få det i formen uten at papiret vil stikke av.
Bland sammen de tørre ingrediensene, smelt smøret og la det avkjøles litt før det blandes med kulturmelka og eggene. Ha så i alt det tørre og bland forsiktig, dette skal ikke eltes sammen, og overarbeides bare røres i hop.
Ha det over i forma og stek i 45 min. Test med en kakenål eller lignende, den skal komme ut ren.