Dette er en type småkake som må lages så tett opp mot jul som mulig, for de er så gode at de går unna fort!
Et hint av kanel og smaken av brente mandler er perfekt til servering mens julegavene åpnes. Madeleins er lette og luftige og man kan spise endel. Det er egentlig ikke en julekake, men jeg bruker formen så sjeldent at jeg tenkte det kunne være moro å finne på en juleoppskrift på de, derfor har jeg sløyfa sitron som gjør den frisk og lett og erstattet den med kanel og brente mandler.
Med ønske om en god jul!
100 g smør
55 g h-melk
1/2 ts salt
1/2 ts kanel
2 ts bakepulver
125 g sukker
3 egg
1 eggeplomme
125 g hvetemel
100 g kokesjokolade
håndfull brente mandler
Forvarm ovnen til 170 grader.
Smelt smøret forsiktig, det skal ikke koke og boble, bare smeltes. Rør sammen egg, melk, sukker, salt og kanel, sikt i melet og bakepulveret, ha tilslutt i det smelta smøret som er noe avkjølt. Smelt litt mer smør og pensle madeleinsformene godt. Hell røra i formen, 3/4 full, de ekspanderer noe så ikke fyll helt til kanten. Stekes i ca 25 min. Når de er ferdig stekte, ha de over på en rist for å avkjøle seg. Vask formen, pensle på nytt og stek en runde til.
Når de har fått avkjølt seg, smelt sjokolade over vannbad og hakk de brente mandlene. Dypp halve madeleinsen i sjokolade, dryss over mandler og la de ligge på litt bakepapir.