Nå er den fine tida kommet over oss og endelig kan vi bake til jul, pynte til jul og nyte førjulstida. Det går så fort uansett og plutselig står vi der og pakkene er åpnet og tida i forkant gikk så alt for fort. Bakinga har startet hos oss i Bordfolk, i forbindelse med foto til julekortkolleksjonen 2019. Har også tatt bilder av juleprodukter for Keiserens Nye Trær, en superkoselig interiørbutikk som er et skattekammer på Bakklandet i Trondheim. De har nostalgiske og tidløse produkter som man med glede kan ta frem år etter år, og til og med la gå i arv. Les mer om de her. Disse julekakene går vel mer normalt under navnet hvite kakemenn, men det går ikke i 2019…. Vi bruker så mange morsomme former hos oss!
Julekortkolleksjonen kan du lese mer om her.
100 g smør
230 g melk
330 g sukker
4 g hornsalt
640 g mel
grovsukker
Smelt smøret og bland det med melken og sukkeret. Bland hornsalt og mel og tilsett litt og litt i melkeblandingen, til deigen kommer sammen. Den kan godt være litt klissete, den kommer seg sammen under hviletiden i kjøleskapet. Pakk den inn i plast med et dryss mel rundt seg. Det holder med ett par timer i kjøleskapet men det beste er om de får ligge over natten.
Forvarm stekovnen til 175 grader. Kle stekebrett med bakeark.
Dryss mel på kjøkkenbenken eller bakeplata og kjevle ut deigen til ca 1/2 cm tykkelse. Stikk ut former og overfør de til stekeplaten, dryss over grovsukker om ønskelig og stek i ca 7-8 min. La de avkjøle seg på rist og la de bli helt kalde.