Avokado er noe jeg aldri blir lei av, og guacamole lager vi kanskje en gang i uken. Vi kjenner vel alle dilemma med å finne de perfekte avokado…
Guacamoleoppskriften vår er en blanding av onkel og tante G sin, introdusert til meg for ca 22-23 år siden. Det er ikke mye som er forandret, men fremgangsmåten er blitt litt perfeksjonert. Trikset er å bruke morter, å gnu i stykker hvitløken for å frigi oljer, før avokadoen også gnus. Det blir en helt annen, fløyelsmyk og kjempegod konsistens! Skal aldri mer bruke gaffel.
1 hvitløksbåt
2 avokado
1/2 rødløk
1/2 fersk chilli eller ca 1 ss chilliflakes
salt og pepper
1/2 sitron eller 1/2 lime
Fjern skallet på hvitløken og knus den i morteren. Del avokado i to på langs, fjern steinen og ha avokadokjøttet i morteren. Mos godt før finkuttet rødløk has i sammen med enten finkuttet chilli eller chilliflakes. Smak til for å justere styrken ettersom hvor hett man liker det. Smak til med salt og pepper og tilsett saft fra enten sitron eller lime, kommer an på smaken. Ta litt og litt, pass på at det ikke blir for mye juice i forhold til avokadokjøtt.
Server gjerne i skåla man har laget det i, bare tørk av kantene litt for finere presentasjon. Skal man lage til flere ville jeg most max to avokado i gangen, så det ikke blir for fullt.