Blåmuggost har blitt mer og mer jul for meg, kan være etter jula vi spiste alt for mye blåmuggost og pepperkaker… Det samme med fiken, det var ikke jul før mormor åpna pakken med tørket fiken i fruktfatet. Fersk fiken er litt luksus for meg, noe jeg ofte glemmer å bruke men som jeg nyter når jeg endelig kommer over de.
Bruk gjerne loffen som har ligget ett par dager og blitt litt hard, la den få trekke til seg masse væske så er den så god som ny etter en runde i panna. For å endre litt på denne oppskriften kan man servere med ferske bær, frisk frukt og litt creme fraiche. Lemoncurd ville også vært et godt tilbehør.
En god julelunsj eller frokost.
4 tykke skiver loff
2 egg
2 dl melk
1 ss sukker
muskatnøtt
smør til steking
80-.100 g blåmuggost
3-4 ferske fiken
valnøtter
Visp lett sammen egg, melk, sukker og revet fersk muskatnøtt om du har. Hell blandingen i et fat med kanter som passer til ett par skiver i gangen. Legg tykke skiver av loff i og la det trekke opp ett par minutter på hver side. Smelt litt smør i en stekepanne og stek skivene på hver side på medium til høy varme, så de får en god stekeskorpe på begge sider. Legg på fat og skjær opp litt blåmuggost og legg over. Server med fiken og valnøtter.