BØREK MED SPINAT OG FETAOST

I denne retten er det mange teksturer, og det er viktig for å få en rett komplett. Det sprø i filodeigen, knasen i de friske alfalfaspirene, og det kremete på innsiden. Helt perfekt.

1 pk filodeig

2 løk

3 hvitløksfedd

400 g spinat

100 g valnøtter

300 g champignon

3 dl fløte

200 g fetaost

Alfalfaspirer eller vårløk

2-3 ss sesamfrø

salt og pepper

smør og olje til steking

Sett stekovnen på 190grader.

Finhakk løk og hvitløk, stek i litt smør og olje til lett gyllen. Legg over spinat og la den falle sammen. Det ser ut som det er mye men det kommer til å krympe betraktelig. Hell alt over i en skål, og bruk samme stekepanna til å steke kutta champignon i ett par spiseskjeer smør. Når den har fått litt farge tilsettes fløten. Smuldre over fetaosten og legg tilbake spinatblandinga. Smak til med pepper, fetaosten er ganske salt så vær forsiktig med saltet, men tilsett etter behov. La det koke sammen så det meste av væska forsvinner. Hakk valnøttene og tilsett.

Ta blandingen av varmen når det er lite til ingen væske igjen, er blandinga veldig våt vil det bli mye søl ved rullinga. Forbered en stekeplate med et bakepapir. Legg utover et ark av filodeigen og fordel litt av fyllet langs kanten. Rull til en spiral, den første kan sprekke litt. Skjøt på med neste rull og fortsett slik til fyllet er brukt opp. Pensle rullen med smelta smør og dryss over sesamfrø. Stekes i ca 25min, til gyllen og sprø. Serveres med alfalfaspirer eller kutta vårløk.