BLØTKAKE

Ingenting sier feiring som en bløtkake! Vi har nå hatt åpen Bordfolk-butikk i 6 måneder og det har vært ubeskrivelig fint. Hele veien. Har mange mange ord og følelser rundt det hele og det er bare så positivt og godt å kunne leve ut det man ønsker.

Takk til alle, ord blir små når man har så fine folk og kunder rundt seg, men jeg mener det, TAKK!

En bløtkake kan inneholde akkurat det du vil, det er det som er så perfekt. Her er en med appelsinmarmelade, men bruk hvilket syltetøy du vil, hvilke frukter og bær, nøtter eller sjokoladebiter du ønsker. Ha det gøy.

5 egg

150 g sukker

150 g hvetemel

1 ts bakepulver

6 dl kremfløte

2 ss sukker

1 glass syltetøy

bær/frukt

nøtter

Sett ovnen på 160 grader og mel en springform på 24 cm.

Visp egg og sukker til en luftig eggedosis, ca 6-8 minutter. Ha i mel og bakepulver og bland godt men forsiktig. Det vil legge seg lommer av mel og spesielt på bunnen så pass på at alt er blandet før røra helles over i forma og stekes i 40 min. Test med en kakenål. La den avkjøles i forma i ca 15 min så vil den trekke seg litt inn på sidene, men bruk en kniv før ringen åpnes så er du sikker på at ingenting henger igjen på sidene.

Del kaken i tre lag og la de avkjøles helt før fløten piskes til krem med sukkeret. Kremen må være godt pisket men ikke ta den for langt. Bland inn syltetøyet og fordel mellom lagene, dryss på nøtter om man vil, og pynt.