Det er så mye god mat! Og dette er noe av det beste, og jeg gleder meg til sommeren når dette skal spises ute, i sola, med friske salater og solbrente kinn. Tiden vi er inne i nå er rar, vi søker sol, venner og uteliv i takt med våren, mens Covid-19 setter en stopper for det og vi må gjøre vår del av dugnaden. Men vi kan glede oss og kose oss til vi endelig igjen kan leve som normalt.
Mange lager sin egen BBQ saus, det har ikke jeg forsøkt meg på enda, men noe jeg absolutt har på listen min. Det finnes mange gode sauser og her bruker du din favoritt. Oppskriften er inspirert av en oppskrift fra Mia Frogners bok Grønn Bonanza. Hun er så flink og veldig inspirerende!
Putene på bilde under får man kjøpt hos Keiserene og jeg ønsker jeg meg flere av disse, så fine!
1 blomkål
1,5 dl mel
1,5 dl h-melk
0,5 dl vann
1 ts hvitløkpulver
1 ts spisskummen
2 ts paprika
1 ts chilliflakes
1 ts maldonsalt
1 ts kyllingkrydder mix
1 ss smør
3 dl bbq saus
saus til servering
2-3 ss sesamfrø
Del blomkålen i biter, helst med fingrene så få man fine buketter med gode kriker og kroker man får saus og godsaker inni. Bland krydderet i melet, tilsett melk og vann og bland godt. Gjør klart et stekebrett med bakepapir og sett ovnen på 200 grader. Dypp hver blomkålbukett i røra og la det dryppe godt av, før hver bit legges utover stekebrettet. Stekes i 20 minutter.
Smelt smør på lav varme og ha i BBQ sausen, bland godt. Dypp de stekte blomkålbitene i sausen, og legg de tilbake på stekebrettet, bytt gjerne papir og stek i 20 min til. De er litt tandre etter å ha vært i ovnen, vær derfor litt forsiktig når de dyppes i BBQ sausen så de ikke ramler fra hverandre.
Server med BBQ saus, gjerne en annen enn den som er brukt som glasering, dryss over sesamfrø.