Mye av maten jeg lager har en connection med mormor. Skulle jeg lage noe for første gang ringte jeg alltid henne og fikk steg for steg over telefonen. Da jeg var mindre satt jeg på kjøkkenbenken og observerte henne. Hvor elegant hun forflytta seg gjennom kjøkkenet, hvor godt hun kjente alle skuffer og visste hvor alt var. Rydda mens hun jobbet, alt så ut som dans og hun var så selvsikker. En gang på 90-tallet laget hun dette til meg, og et tiår senere var det noe jeg alltid spurte etter. Hver gang vi skulle komme på besøk til henne, på ei øy 2-3 timer unna oss. Lukta av pølsesufflé i det vi kom inn på kjøkkenet er lukten av en varm velkomst. Hun serverte det alltid med pariserloff til.
4 egg
1 dl hvetemel
2 dl melk
2 ts salt
1 ts pepper
100 g hvitost
3 kjøttpølser
1 purreløk
50 g smør
Forvarm ovnen til 200 grader.
Smelt smør, tilsett hvetemel og salt og visp mens melka tilsettes. Når sausen tykner tas kjelen av platen. La det avkjøles noe før eggene skilles og eggeplommene røres inn i sausen.
Fjern eventuelt skinn fra pølsene, kutt de til ønsket størrelse, anbefaler på langs først og så i skiver/halvmåner. Kutt purreløk i skiver, riv ost og bland alt i sausen sammen med nykvernet pepper, smak til med salt.
Stivpisk hvitene med en klype salt og vend de inn i sausen. Bruk en slikkepott og bland alt forsiktig for ikke å slå lufta ut av røra.
Ha alt i en smørsmurt brødform og stek i 45-50 min.
Serveres med ei god skive brød med godt smør.