Slike salater er den perfekte basen for å få brukt opp saker og ting fra kjøleskapet, eller å kose seg ekstra med de ingrediensene man bare elsker! Det jeg liker med denne retten er at man bruker litt tid på å spise den, så man kan sitte lenge og bruke god tid rundt bordet, sammen, som Bordfolk. Perfekt å ta med på piknik eller som lunsj på jobb, holder seg godt.
Oppskriften er for to personer som en rett i seg selv, men kan fint fordeles på fire med litt brød til, som en forrett eller som en lett lunsj.
1,5dl quinoa
3 dl vann
1 avokado
3 vårløk
100g chevre
håndfull valnøtter
1/2 rødløk
håndfull salatblader
Rist quinoaen i en tørr stekepanne til det begynner å poppe litt, tilsett vann og og la det koke i 15-20 min, alt vannet skal bort, rør i det innimellom.
Ha quinoan over i en annen bolle for å avkjøles litt mens resten av ingrediensene forberedes.
Kutt vårløk, smuldre over chevre og kutt rødløken i tynne skiver. Riv salatblader og tilsett salatblader. Bland alt sammen og ha over salt og pepper. Skjær avokado i skiver og server på siden. Ha over litt god olivenolje og litt ekstra krydder om man ønsker og server.